Güncel Haberler

Yangınla savaşta görünmeyen tehlike: Alev kırbacı

İstanbul Üniversitesi-Ccerahpaşa Orman Fakültesi Doç. Dr. Serhun Yaklam, yok olma çalışmaları sırasında, 5 orman işçisi ve 5 akut gönüllü, Eskişehir Seyitgazi’deki’nin ön foring için hayatını kaybetti.

Katı, şehit olan 10 kişi “Alev Kittar” adlı etkinliği ifade eden “Alev Çırpma” arasında engellenmiş olabilirken, tepenin ateşi çok hızlı ilerler. Rüzgar çok ciddi, havalandırılmış alevler ve yüzlerce metre uzaklıktaki parçalar. Başka bir uçak veya başka bir araç için mümkün değildir. “Dedi.

“Yangın aniden ters yöne döndü”

Rüzgarın itfaiye alanında çok şiddetli olduğunu vurgulayan Sahlam devam etti:

“Bakanlığın ifadelerinden anladığımız kadarıyla rüzgar sürekli değişti. Rüzgar yangının bulunduğu bölgede çok daha şiddetliydi. Yangın ters yöne döndü. Ara ekipler yangının bir yöne gittiğini düşünerek hareket etti, ancak yangının öldürüldüğünü düşündü.

“Yerleşimleri tehdit eden alanlar varsa öncelik orada olmalı”

Ateşin ortasındaki ormandaki dar ve rüzgarlı iklimin çalışmak için çok tehlikelidir, dünyayı iyi yöneten ve çok deneyimli olmaları gerektiğini vurgulayan insanların ateşini söndüren işin vurgulandığını vurguladı.

Yangına müdahale eden ellerindeki ve ekiplerdeki bilgilere göre, yangınların çoğuna Sahlam Yaklam tarımsal topraklarından kaynaklanıyor, yangın ilk kez yok olmanın önemini söndürdü.

Doç. Sağlam Dr. “Yangın geri döndürülemez hale geldi ve yetiştirildi, örneğin, rüzgar akşam belirli bir hızın üzerinde arttıysa, helikoptere düşme riski var çünkü düşme riski var. Yangının nerede ilerlediğini belirlemek mümkün değil.

Yakaz, büyük orman yangınlarında değil, ormanlar tarafından başlatılan yangın ve yangının soğutma işlerinde aynı noktayı önlemek için daha önemli olduğunu söyledi.

Ateşler, transfer için çok fazla zaman gerektiren yok olma ve soğutma faaliyetlerini kontrol ettikten sonra, “Ateş soyu tükenmiş gibi görünüyor, ancak günlerce kontrol altında tutulmalıdır. Gönüllüler bu noktada çok yararlı olabilir. Ancak yangın hala farklı noktalarda olsa da, rüzgar zor, gönüllü ve deneyimsiz yangında.

“Vatandaşlar yetkililerle koordineli olarak hareket etmelidir”

Vatandaşların alevlerin evlerine veya onlara yaklaşmalarına çok dikkat etmesi gerektiğini söyleyerek, Sahlam bireysel müdahalenin önlenmesi gerektiğini vurguladı.

Gün, orman yangınının binanın ateşi gibi olmadığını vurgulayan “,” Dünyaya su getirmek zor, bulmaca giremez. Bu nedenle vatandaşlar orman yetkilileri, belediye, itfaiyecilerle koordineli davranmalıdır. ” Yapıyorum. “Yalnız işe gitmemeli, aksi takdirde kendi hayatı.

Son zamanlarda aşırı hava sıcaklığının yangınlar üzerindeki etkisine atıfta bulunan Sahlam, sözlerini aşağıdaki gibi tamamladı:

“Havanın büyük bir etkisi var. Türkiye’de yağış düzensiz bir şekilde düşüyor. Beş ay içinde düşmesi gereken yağmur bir gün içinde yağmur yağıyor, bu nedenle dört aylık kuraklık. Bu çok kuru. Şu anda Türkiiye’nin çoğunda ciddi bir kuraklık var. Rüzgar çok yüksek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu