Masum bir şaka demeyin! Akran zorbalığıyla çocukların psikolojisini yerle bir ediyor…

1 Nisan’da, “Dünyada gayri resmi şaka günü olarak kutlanan, şirketin her bir çıkarımının insanları ve kurumları, bu hikayenin gülümsemeleri yaratmak, dikkat çekmek, bir mesaj vermek veya reklam vermek için özel şakalar yapıyor. Şakanın insan psikolojisi ve sosyal yaşam üzerindeki etkilerinin muhabir aa’ya değerlendirilmesi.
Tarhan, pozitif şakaların vücuttaki stres hormonundaki artışa ve kas gevşetici endorfinindeki artışa ve hoş bir özellikte artışa katkıda bulunduğunu ve stres ve öfke hormonundaki artışın, insanın kötü hissettiren, benlik duygusuna zarar verdiğini, karşı tarafı geliştirdiğini söyledi.
Dr. Tarhan, “Mizah sanattır. Kişi mizahta usta olmalıdır. Mizahın küçük bir bilgeliğe, bir kelimeye ihtiyacı vardır. Mizah, çok büyük bir gerçekle, harika bir duygu ve çok büyük bir kavram ile doğru şekilde yapılırsa, mizah stres döneminde bir teknik olarak kullanılmıştır. Dedi.
Tarhan, Türkiye’nin Türkiye’nin Nasredddin Hodja’nın mizahı ile küresel değeri olduğunu vurguladı:
“Mizah insanın ruh halini etkiler. Her iki taraf da iyi hissedilirse, bu durum sosyal bağları güçlendirir. Stres bir indirgeme tekniği olarak kullanılabilir. Aldatma içinde, diğer kısmı aşağılamayan nitelikli şakaların başka bir avantajı, kişiye güven duygusu yaratır. Bir kültürün şaka üzerinde bir şakaya ihtiyacı vardır.
Yıkıcı şakalar
Tarhan, masum bir şakanın bile bir çocuğun kendi farkındalığını azaltabileceği konusunda uyardı, “Örneğin, hayvanın adı yazılırsa ve herkes onunla dalga geçerse, alkışlar, bu çocuğun gelişimi üzerinde bir travma etkisi yapacak. dedi.
Tarhan, güvenilmez şakaların bir an için güldürseler bile insanlar üzerinde yıkıcı etkilere yol açabileceğini vurguladı.
Tarhan, bazı insanların şakayı bir iletişim biçimine dönüştürdüğünü vurgulayan, “eğer bir şaka ve zamanla. Devam ediyor ve zamanında şakalar, toplumdaki insanların haysiyetini azaltmaz, toplumun statüsünü olumsuz etkiler, kelimenin gücünü zayıflatır”. değerlendirmeyi yaptı.
Tarhan şakada dikkate alınması gerektiğini, dozun dozunun iyi uyarlanması gerektiğini ve stres altında insanları ve depresif insanları yapmak için akıllı şakaların kişinin psikolojisini etkileyebileceğini söyledi.
“1000 Vinetamiṅ”
Dr. Tarhan, işyeri gibi bazı sosyal ortamlarda mizah, örgütsel psikoloji sorununu çözmek için yardımcı bir yöntem olarak kullanılabilir. Tarhan, dönüşümcü liderliği benimseyenlerin ve bağıran ve yöneten yöneticilerin varlığının altını çizdi. Dedi.
Tarhan, mizahın siyaset, diplomasi gibi birçok alanda hedefe ulaşmak için kullanılabileceğini vurguladı ve şaka yapıldığında, diğer taraf şakayı zihinsel olarak almalı, bu durumda kişi amaca ulaşabilir ve değişime yol açabilir.
Tarhan, kişiliğin yapısı için uygun olmayan şakaların ve kültürel durumun ters bir etkisi olabileceğini söyledi. Sosyal bağlar anlamında, edebiyatta “m” mizahı Tarhan vitamin olarak adlandırılır, fark edildi, şair Neyzen Tevfik’in dar bir koridorda “beşinin gras yapmayan adama yol vermez”. “Evet.” Sokaktan çekildiğinde Nasrettin Hodja eşekten düştü, “Zaten iniyordum”. Zor durumunu eğlenceli hale getiren şakaları gösterdi.
Tarhan, “Bu şakalar akıllıca dövüldü. Bu tür şakalar sosyal kültürün başkentimizdir. Gülümseme, gülmek, toplulukta desteklenmesini sağlıyor, Türkiye’nin çok ihtiyacı var.” dedi.