Güncel Haberler

Tavuklu Beyti Kebabı tarifi… – Son Dakika Gurme Haberleri

Ev konforunda ızgara lezzet denemek isteyenler için lezzetli bir öneri: Tavuk Beyti kebap! Yumuşak tavuk eti, mükemmel baharat uyumu ve yoğurt ile sunum ile bu tarif, masanızı restoranın kalitesinde bir kebap sandalyesini getirecektir. Bu pratik ve beraberindeki lezzet yemeği bir partiye dönüştürecektir.

Malzeme

Tavuk harç için:

500 g öğütülmüş tavuk sığır eti (uyluğun kısmı kullanılırsa daha lezzetlidir)

1 küçük soğan (rendelenmiş ve meyve suyu)

2 karanfil sarımsak (ezilmiş)

1 çay kaşığı biber

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı biber tozu

1 çay kaşığı kimyon

Tuz

2 yemek kaşığı ekmek veya ekmek

1 yemek kaşığı yağ

Sarmak için:

3-4 parça lavash (ince ve yumuşak olmalıdırlar)

BUGUN İÇİN:

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

1 bardak sıcak su

Hizmet için:

Yoğurt

Kavrulmuş domates ve karabiber

Yapı

Köfte tüm malzemelerini derin ve depolanmış bir kapta alın. En az 5-10 dakika yoğurma tutarlılığı için önemlidir.

Köfteleri köfte harçından uzun parmaklar şeklinde hazırlayın. Tavada pişirin veya ızgara yapın.

Her düz zeminde taze yıkayın. Lavash’ta pişirilen köfteleri sarın ve rulolara sarın. Sonra 3-4 cm kalınlığında kesin.

Tereyağını eritin, domates salçasını ekleyin ve kızartın. Sıcak su ekleyin ve birkaç dakika kaynatın.

Dilimlenmiş sandviçleri fırın tepsisine yerleştirin. Hazırladığınız sosu hazırlayın. Önceden ısıtılmış bir fırında 10 dakika boyunca 180 ° C’de ısıtın.

Yoğurtu servis plakasına koyun. Beyti dilimlerini üzerine yerleştirin. İsterseniz, biraz daha fazla sos alın. Kavrulmuş domates ve biber ile servis yapın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu